Ordet pirat inbringar en hel del intresse och när det kommer till att spela spel så är pirater ett återkommande fenomen. I våra huvud har vi pirater med sin hatt, ögonlapp och träben, utöver sin utmärkande klädsel så spelar de också fulspel på många sätt. Pirater har ett sätt som innebär att de skrämmer slag på alla runt om och kan lätt beröva dig på din skatt. Därför är det så enkelt att kunna utveckla spel som har just pirattema, en skatt ligger som sagt alltid begraven i närheten.

Dagens pirater är inte alls lika hyllade som de pirater vi kan läsa om i historieböckerna. De var skurkar helt klart, men något med livsstilen, den ökända klädstilen och berättelserna om guldmynt och fantastiska skatter är helt enkelt fängslande. Det är inget konstigt att filmer som ”Pirates of the Caribbean” fick ett sådant genomslag. Det var inte bara våra skurkaktiga pirater som satte temat utan också magiken och all aktion. Om vi ser till spel så finns det en hel del att hämta ur piraternas tema. Vare sig man blir attackerad av pirater eller om man är en pirat som söker sin skatt. Oavsett så är det ett lyckosamt tema och ämne för just våra mest populära spel.

Piratflagga och piratPiraterna i spel

På www.betsson.com kan vi hitta spelautomater med pirattema och kammar du hem skatten får du jackpott, det är inte konstigt att just ”Treasure Island” ligger i topp på populäraste casinospel. I Tv-spelens värld kan vi se att det absolut populäraste piratspelet helt klart är ”Assassins’ Creed IV – Black Flag”, fjärde spelet i raden har just ett pirattema och du befinner dig helt ute på havet i sökandet efter andra skepp att borda och sedan sänka. Under spelets gång går du på allt större skepp och när alla skepp på havet är besegrade så är du helt oöverkomlig och osänkbar. Det här är ett av de absolut största favoriten av alla spelen i serien, anledningen är enkel, piraterna gör det! Det finns guld att hämta i alla piratspel, hos Betsson är det bara riktigt guld du hämtar ut i form av jackpottar och vinster. Så varför inte kombinera dina piratspel med ett riktigt spel där du kan ta ut storvinsten?