Många fullkomligt älskar Disneys filmer om piraterna i ”Pirates of the Carribean”. För mer än 10 år sen kom den första filmen och sedan dess har det gjorts tre filmer till. Nu ska inspelningen av den femte filmen precis dra igång och det är många av våra favoritkaraktärer som kommer tillbaka i sina uppskattade roller.

662662-caribbean-pirate-ship

Vi har tidigare skrivit om att en svensk kunde bli regissören i den nya ”Pirates of the Carribean”-filmen – ”Pirates of the Carribean: Dead men tell no tales”. Det stod dock klart för ett tag sedan att det blev den norska regissörsduon Espen Sandberg och Joachim Rönning, som fick det ärofyllda uppdraget. Produktionen av den nya filmen har precis dragit igång och i Aftonbladet kan man läsa att skådespelarna har anlänt och att man håller på med ett enormt scenbygge.

Spelas in i Australien

Filmen ska till stor del spelas in i Australien och det är där som man nu förbereder inför inspelningsstarten. I Maudslands-dalen längs Guldkusten bygger man det som kommer att användas i actionäventyret. Man har tagit flygfoton över området och på bilderna kan man se bland annat hus byggda med grästak. Området kommer förmodligen att utgöra bas när Johnny Depp, eller kapten Jack Sparrow som han heter i filmen, flyr upp på torra land. En bit ifrån platsen byggs även ett enormt skepp i trä. Detta tros vara piraternas skepp Black Pearl. Som nämnt kommer Johnny Depp att upprepa sin roll och Orlando Bloom väntas även upprepa sin roll som Will Turner. Huvudskurken i den nya filmen tror man kommer att spelas av Javier Bardem. Keira Knightley kommer dock inte vara med i den här filmen. Hon ersätts istället med skådespelerskan Kaya Scodelario. Filmen beräknas få premiär 2017.

Fyra föregående filmer

Den som är ett stort pirates-fan och inte orkar vänta två år med att se ett spännande actionäventyr, kan istället se de föregående filmerna. Det finns fyra stycken:

  • The Curse of the Black Pearl (2003).
  • Dead Man’s Chest (2006).
  • At World’s End (2007).
  • On Stranger Tides (2011).