pirat

Det finns mycket som är spännande och roligt med pirater, särskilt om man är barn. Alla har vi väl lekt pirater någon gång, eller tittat med förundran på Peter Pan, Pippi på de sju haven, Pirates of the Caribbean (vi väntar ivrigt på nästa film som kanske kommer regisseras av en svensk! Läs mer här) och vi tycker att historierna om Kapten Rödskägg och hand hejdukar är riktigt spännande. Så vad kan egentligen vara bättre än ett barnkalas med pirattema?

När man ska ha ett pirattema så gäller det att planera ordentligt för att det ska bli perfekt. Man vill ju ge sitt barn en bra födelsedagspresent, och ett bra kalas kan vara den bästa av presenter. Så här kommer en massa tips för hur du gör ett oförglömligt kalas med pirattema!

  • Till att börja med ska inbjudningskorten ut, och där ska det givetvis framgå tydligt att temat på kalaset är just pirattema. Se också till att föräldrarna vet att de ska OSA åt sina barn så man vet hur många som kommer på kalaset.
  • Dags att dekorera! Här är det sjörövarflaggor för hela slanten, och gärna lite rep och lakan som kan agera segel och fartygstampar. Försök återskapa känslan av ett sjörövarskepp, och se också till att ha de klassiska kalasgrejerna som ballonger och liknande!
  • Maten ska vara sådan man äter med händerna, för det gör en riktig pirat! Kycklingklubbor tycker barn om och det är väldigt mycket pirat över det, och frukt skuren i bitar är också perfekt fingermat. Alla vet ju att piraterna seglade i varma vatten där det fanns gott om exotisk frukt, ha gärna med kokosnötter också!
  • Lekar kan vara sådana som har med pirater att göra, så som gå på plankan, leka myteri eller fäktningsduell med mjuka plastsvärd. Låt barnen använda sin fantasi också så kommer de garanterat på bra saker!
  • Anordna en skattjakt! Fyll en liten skattkista med godis och göm den ute i trädgården, och rita en klassisk karta med streckad linje och ett kryss som markerar vart skatten är gömd. Garanterat spännande!
  • Kläder till barnen kan vara snusnäsduk runt huvudet en randig tröja och en ögonlapp. Och självklart piratbyxor, och kanske en likadan hatt som Kapten Jack Sparrow bär? Man kan titta på filmer för inspiration, och kanske har man en gosepapegoja man kan fästa på axeln med en säkerhetsnål. Polly vill ha ett kex!
  • Glöm inte att även du som är förälder ska klä ut dig för att skapa den absolut bästa kalasstämningen, kanske är det du som är Kapten på hela skutan och styr kalaset?

Det blir garanterat en succé om du anordnar ett piratkalas till ditt barn, och sådana minnen lever kvar otroligt länge hos barn. Så det kan vara värt att lägga lite krut på det! En del kanske är oroliga för att barnens lekar ska bli för våldsamma, men barn är rätt bra på att reglera sig själva och man får som vuxen se till att vara närvarande hela tiden