När man tittar på pokerturneringar av olika slag, oavsett om det är live eller på TV så ser man ofta hur de olika pokerspelarna maskerar sig för att motståndarna inte ska kunna läsa av på deras blickar eller ansiktsuttryck hur vida de har en bra eller dålig hand. Det finns många sätt att maskera sig men eftersom det viktigaste att dölja är ögonen så är det vanligt med solglasögon av olika slag samt kepsar där skärmen hjälper till att dölja ögonen. Spelar man däremot poker eller blackjack online behöver man inte tänka på detta eftersom det då inte finns någon som kan se dig.

Att ta det ett steg längre

Vissa pokerspelare tycker dock om att ta det ytterligare ett steg och försöka distrahera sina motspelare genom att klä sig på ett sätt som provocerar eller åtminstone får motståndarna att tappa fokus. Att klä ut sig till pirat i full mundering är såklart ett alternativ. Nackdelen är att man bara kan täcka ett öga och att dina motspelare därför har ett öga fritt att läsa av. Flackar du med blicken? Ser du orolig ut? Ser du lugn och glad ut etcetera? Dessutom har du ju endast ett öga att se med vilket gör det svårare för dig att läsa av de andra spelarna runt bordet. Nej, hur mycket vi än tycker om pirater är deras utstyrsel nog inte att rekommendera när det kommer till pokerspelande.

Solglasögon är väldigt bra och det ser man de flesta ha på ögonen under stora pokerturneringar. Men solglasögon utesluter ju inte annat. De kan ju kombineras med i princip vad som helst. Till exempel tomtedräkt, Mimmi Pigg-kläder eller något annat riktigt konstigt som inte alls passar in i sammanhanget. Allt som kan distrahera är bra.